U zoekt kwaliteit | wij bieden meer

Vening Meineszstraat 1, Ede

Onderzoeksresultaten stoelmassages

In 2001/2002 is een pilot onderzoek gedaan naar de wekelijkse effecten van de David Palmer Stoelmassage. De resultaten geven een duidelijke vermindering van zowel fysieke- als psychische klachten aan.
Soms zijn de effecten zelfs onverwacht, zoals een keelpijn die na stoelmassage weg is en weg blijft.

Een verstuikte enkel die tot uren na de stoelmassage geen pijn doet en één persoon die gemiddeld 6 x per jaar een migraineaanval had, heeft tijdens de hele onderzoeksperiode geen migraine gehad.

Bij de start van het onderzoek hadden 17 deelnemers samen 79 klachten (100%).

Klachten min of meer Klachten sterk  Klachten verdwenen
hetzelfde gebleven afgenomen
29,1 % 40,5 % 30,4 %

Ook op het gebied van spanningslevel, helderheid van denken en impact van de werkdruk zijn de resultaten zeer goed. Van de meeste deelnemers is gebleken dat na bijna elke stoelmassage het spanningsniveau is gedaald, de helderheid van denken is toegenomen en de impact van de werkdruk is afgenomen.Er is 184 keer gemeten over 17 deelnemers.

Afgenomen Gelijk gebleven Toegenomen
Spanningslevel 87,5 % 10,7 %   1,6 %
Helderheid van denken   6,5 % 13,6 % 79,9 %
Impact van werkdruk 80,4 % 17,4 %   2,2 %

NB Ten tijde van de pilot zijn er voor 52,9 % fysiek en / of psychisch boven normaal belastende omstandigheden geweest. (overlijden, scheiding, ernstige ziekte, verbouwing, verhuizing en studie/examens.)

Ons instituut geeft al jarenlang de stoelmassages volgens deze methode en heeft deze methode qua details verder uitgewerkt, zodat de masseurs zonder problemen de hele dag kunnen masseren.

Bron: Joy Fang

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?