U zoekt kwaliteit | wij bieden meer

Vening Meineszstraat 1, Ede

Myofasciale therapie

Myofasciale Therapie is gericht op de behandeling van klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. De diagnostiek bestaat uit analyse van de bewegingspatronen van gewrichten, palpaties van myofasciale structuren en beoordeling van de onderlinge samenhang.

Doelstelling is het verbeteren van de gewrichtsfuncties door verbetering van de myofasciale samenhang. Myofasciale Therapie werkt met manuele sturings- en releasetechnieken van fasciale structuren en specifieke ketenoefeningen

Myofasciale Therapie is toepasbaar bij zowel acute als chronische klachten: o.a. sportblessures, rugklachten, nekklachten, schouderklachten, voetklachten, gewrichtsklachten bij ouderen, dysfuncties en pijn na operaties.
Het is geen wondermiddel, maar een goede aanvulling op bestaande therapeutische interventies. De visie is vernieuwend en verhelderend. Het zal uw kijk op het menselijk lichaam maar ook op (fysio)therapie veranderen!

Vooral de vernieuwde kijk op anatomie van de Amerikaanse docent anatomie Gil Hedley, Ph.D., heeft geleid tot een nieuwe stroming, Integral Anatomy. Zijn collega Tom Myers, van Kinesis, heeft deze inzichten vertaald naar de ‘Anatomy Trains’. In de opleiding Myofasciale Therapie komen zowel de dissecties van Gil Hedley als de myofasciale ketens (Anatomy Trains) van Tom Myers uitgebreid aanbod.

Boek hier uw afspraak

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?