• Introductie
 • Inhoud van de cursus
 • Theorie
 • Functietesten van de onderste extremiteiten
 • Lunch
 • praktijkgedeelte
 • Herhaling van de hele dag
 • Vragen van cursisten doornemen
 • Herhaling dag 1
 • Masseren van de musculatuur rond het bekkengebie
 • Lunch
 • Uitvoering van de gehele behandeling

De 3de dag worden er casussen behandeld met echte klacht clienten.

Vanaf maart 2023 gaat medisch Centrum Ede ook een aantal cursussen verzorgen bij Opleidingscentrum ’t Harde
Adresgegevens:
Opleidings Centrum ’t Harde

Zelf meenemen: makkelijke kleding plus 2 grote en 1 kleine handdoek
Wat is het Precies?

Tijdens deze cursus gaan we jullie leren om op een dynamische interactie met de client wervel- en gewrichtscorrecties toe te passen. Bij deze methode gaan we ervan uit, dat de meeste klachten aan het bewegingsapparaat ontstaan door een beenlengteverschil. In veel gevallen is een bekkenscheefstand hiervan de oorzaak en kunnen de wervels in de wervelkolom verschuiven. Bij de meeste therapievormen wordt het kortere been kunstmatig langer gemaakt, terwijl we met deze methode juist het langere been op een natuurlijke manier korter maken. Tijdens de hele behandeling heeft de cliënt een actieve rol door te bewegen, terwijl de masseur corrigerende handelingen uitvoert. Bovendien worden er veel praktische zelfhulpoefeningen aan de cliënt meegegeven zodat de cliënt thuis actief en bewust mee kan werken aan een blijvend resultaat! Om deze methode ook in Nederland bekendheid te geven en vooral voor meer mensen toegankelijk te maken, is er gezocht naar een vorm die doeltreffend, snel, effectief en eenvoudig toepasbaar is.

Inhoud van de cursus?

We leren in deze 3 dagen om op een dynamische manier een beenlengteverschil op te heffen, dan wel te verbeteren. We richten ons vooral op het bekken.
Dé manier om deze werkwijze te laten slagen, is om een samenwerking aan te gaan met de client. Alles draait om interactie tussen behandelaar en client. Een goede uitleg van wat we beiden gaan doen en het opbouwen van vertrouwen speelt een hele grote rol.
Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor de gevorderde masseur, die in de praktijk vaak het gevoel heeft dat hij of zij vastloopt in de behandeling.
In veel gevallen stuur je iemand door, wanneer je merkt dat er een wervel niet goed staat of dat het bekken een scheefstand vertoont. Nu kun je in veel gevallen zelf je client behandelen en weet je exact wat er met je client gebeurt.
Uiteraard dien je wel je verantwoordelijkheden te nemen en je client dan ook direct door te sturen naar een manueel of chiropractor, wanneer je iets niet vertrouwd of wanneer de behandeling of klacht van de client te complex is.

Duur van deze cursus

De cursus duurt 3 dagen. De cursus wordt gehouden in Ede.

De cursus Bekken Mobilsatie is van 10.00 – 16.00 uur.

De cursus kost € 395,- incl. uitgebreide lunch, syllabus en beeldmateriaal.
Certificaat:

Iedere cursist ontvangt na afloop van de cursus een certificaat.
Docent:
Jurgen Libosan
Contacturen:
16 uur incl. nazorg cursist