Hoe belangrijk is het om te kunnen reanimeren?
Uit eigen ervaring weten we dat iedere seconde telt. Op mijn 38ste kreeg onze mede-directeur Jurgen zijn 1ste hartinfarct. Wat een geluk dat het gebeurde bij de huisarts. Hulp was dan ook direct aanwezig en de schade aan het hart was minimaal. Van de reanimatie zelf merk je als patiënt natuurlijk niets, maar wel dat de hulp direct kon reageren.
Het is eigenlijk maar een kleine moeite om te leren en iedereen zou het moeten kunnen.
In de herhaalcursus reanimatie ( 3,5 uur ), leer je hoe je op de juiste manier moet reanimeren ( juiste druk en hoeveel lucht) en een AED apparaat moet bedienen. Je weet daarna hoe je moet handelen bij een hartstilstand. Meld je daarom nu aan voor een reanimatiecursus op ons instituut. De reanimatie instructeurs van Medisch Centrum Ede B.V. zijn erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).
Wat leer je bij een reanimatiecursus?
- Hoe herken je een hartstilstand en wat is je eerste stap die je moet nemen.
- Hoe je moet reanimeren en in welk tempo.
- Hoe je een AED aansluit en bedient.
- Samen met andere cursisten oefen je alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maak je gebruik van een oefen-AED. Na afloop van de cursus ontvang je het diploma reanimatie.
Vergoedingen
Onze reanimatiecursussen worden tot wel 100% vergoed door je zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van je polis en aanvullingen.
Men dient de cursus eerst zelf te voldoen alvorens men de declaratie kan insturen naar de zorgverzekeraar.
De cursus duurt ongeveer 3,5 uur.
Inhoud
- Reanimatie / AED
- Bewusteloosheid
- Verstikking